NACHTSCHADE-logo.jpg

VINCENT COOMANS 

Vincent Coomans (°1988) is muzikant en journalist. Hij woont en werkt in Kortrijk waar hij in de bibliotheek het project Letterzetter opzette, een talentontwikkelingsplatform voor jonge schrijvers. Daarnaast is hij bedenker, coördinator en programmator van het Memento Woordfestival in Kortrijk, een driedaags woordfestival in het centrum van de stad. Vincent grijpt doorgaans naar Nederlandstalige literatuur maar houdt ook van stevige verhalen die zich afspelen in het Italiaanse hooggebergte of in de schaduw van frappante wereldgebeurtenissen.

JERINA MALFAIT

Beeldend kunstenares Jerina Malfait (°1990) woont en werkt in Kortrijk. Zonder een boek in haar handtas voelt ze zich onrustig en onvolledig. . Literatuur heeft haar gevormd tot de persoon die ze is en is ook een onuitputtelijke bron van inspiratie voor haar beeldend werk. Verder laat zich ook inspireren door het beeldende werk van kunstenaars als Thierry De Cordier en Cy Twombly. Ze illustreerde eerder al het verhaal ‘De dode vogel en het meisje’. Verf is haar zalving en hoop.

  • Instagram
  • Instagram

CATO OYEN 

Cato Oyen (1997°) is grafisch vormgever, ontwerper en illustrator. Ze is de vaste vormgever van Nachtschade, ze ontwerpt alle publicaties en ontwikkelt de huisstijl. Cato houdt vooral van boeken als product. Ze houdt ervan boeken te kopen, ze te voelen, ze te ruiken en streeft er als vormgever naar om een zo bijzonder mogelijke haptische ervaring te creëren.

  • Instagram